• Wat is beeball?

   

  Iedereen kent honkbal en softbal. Nu is er ook BeeBall. Een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar.
  Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal.

  BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf vijf jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in een zaal.

  Hier kun je het "playbook Beeball" downloaden, met daarin de spelregels, mogelijke spelvormen en uitleg van de termen en materialen.
   
   

  Een keer meedoen?

   

  Om alle kinderen kennis te kunnen laten maken met beeball organiseert HSCN maandelijks een beeball middag. Daarbij zijn alle kinderen van harte welkom! Binnenkort volgt meer info over de eerstvolgende beeball middag.
  Tot die tijd is iedereen van harte welkom tijdens een van de beeball trainingen op de normale trainingstijden.
   
  Aanmelden? Schrijf je in met dit formulier.
  Meer informatie? Stuur een mail naar tc@hscn.nl.
   
   

  Antwoorden op vragen over beeball

   

  Hoe zijn de spelregels?

  Heel eenvoudig! De regels voorzien in een optimale deelname voor de kinderen. De KNBSB heeft speciale regels opgesteld die gemakkelijk te leren zijn, ook al is er geen basiskennis van honk- en softbal. Het spel plezier staat voorop!
   

  Zijn er begeleiders nodig?

  Zoals bij elke sport die in teamverband door de kleintjes wordt gespeeld hebben we natuurlijk begeleiders nodig. Bij BeeBall kunnen vaders, moeders, opa’s of oma’s de kinderen gemakkelijk begeleiden.
   

  Hoe groot is een team?

  Je kunt al deelnemen met 5 spelertjes, jongens en meisjes.
   

  Is er een competitie?

  De KNBSB organiseert een aantal wedstrijden en toernooien binnen de clusters. Zo hoeven teams niet ver te reizen en kunnen speeldagen wisselen! Aan het eind van de competitie worden zelfs play-offs en Holland Series gehouden, die uiteindelijk de nationale kampioen zal opleveren.
   
  HSCN speelt met meerdere Beeball teams mee in de competitie. Zowel in de Minor League als in de Major League Beeball.