• Clubinfo

 • HSCN Nuenen

   

  HSCN... Al vanaf 1969 een begrip in honk- en softballand. HSCN was, nog vroeg in haar bestaan, de grootste vereniging van Nederland mede door het bestaan van de Nuenense peanutbalscholen-competitie. Hieraan namen enkele honderden kinderen deel wat resulteerde in een enorme aanwas van peanutleden. Peanutleden worden groot en dan heb je al snel een bloeiende vereniging.
  In deze roemruchte jaren werden steevast veel Nuenense teams in alle competities ingeschreven en werden vele successen behaald. Er werd veel gesport, er werd veel bereikt, maar bovenal werd er heel erg veel plezier gemaakt.

   

  Mijlpalen

   

  Mijlpalen waarop wij in onze vereniging meer dan trots zijn, vinden we vooral aan de softbalkant. In 1978 werden de junioren softbal namelijk kampioen van Nederland, een voor zo’n jonge club unieke prestatie. Vroeg in de jaren ’80 werd de hoofdklasse softball bereikt alwaar HSCN twee jaar mocht vertoeven waarna helaas de vette jaren wat magerder werden.
  In 1984 organiseerden we de Europacup softbal op ons toen nieuw en eigenhandig aangelegde softballveld waar op dat moment bovendien de beste lichtinstallatie stond te stralen van heel Europa. HSCN leverde bovendien een vijftal jaren speelsters voor het nationale softbalteam, al met al heel wat om over op te scheppen!
  De honkbaltak kende minder hoge pieken, maar wellicht daardoor ook minder diepe dalen. We leverden ook heren af voor nationale teams, in dit geval was het bij de jeugd waar HSCN zich presenteerde. De hoogst bereikte klasse was de tweede klasse landelijk, twee klassen onder hoofdklasse, maar door het grote verloop van spelers was handhaving daar niet mogelijk. Na een aantal jaren afwezigheid op dit niveau spelen onze honkballers nu wederom 2e klasse landelijk, een positie waar langzaam weer naar opgeklommen is en waar men met recht trots op mag zijn.

   

  Veranderingen

   

  Gaandeweg hebben zich binnen HSCN een aantal veranderingen voltrokken.... "HSCN" werd "Nuenen" en hoewel presteren altijd hoog in het vaandel bleef staan, werden ook andere zaken heel belangrijk. Velen daarvan hingen samen met het verkrijgen van een eigen clubhuis waardoor ruimte kwam voor nieuwe activiteiten. Vanaf 1992 hebben we door ons eigen "thuishonk" een plek om te vergaderen, een plek om uit te rusten na het trainen, om na te praten na de wedstrijd en bij uitstek de plek om geweldig uit je dak te gaan bij onze oergezellige feesten.

   

  En nu..

   

  Op dit moment vinden wij van Nuenen het heel belangrijk dat al onze leden zich geweldig thuis voelen bij ons. Maar dat ook al onze gasten heel graag de reis naar Nuenen ondernemen omdat ze zich bij ons welkom weten. En gasten hadden en hebben we velen. Nuenen was tot en met het afgelopen jaar - en dat was de achtste keer - gastheer van het breedtekamp en het pupillenkamp van de KNBSB. Daarvoor kenden we maar liefst zeventien! Nuenense pupillenkampen. En onze toernooien zijn beroemd; ieder Nuenenteam heeft een eigen één- of meerdaagse toernooi en tegenstanders doen maar wat graag ieder jaar opnieuw weer mee. Wij hopen dan ook dat degenen die onze site bezoeken, ook eens te gast zullen zijn op onze velden en in onze kantine!

  We waren, we zijn en we blijven trots op onze club, op Nuenen!

 • Clubgegevens

  GegevensBezoekadres
  Thuisshirtkleur-
  Thuisbroekkleur-
  Thuissokkenkleur-
  Uitshirtkleur
  Uitbroekkleur
  Uitsokkenkleur
  ClubcodeDH6H34K
  ClubnaamHSCN
  Informatie
  Oprichtingsdatum1969-12-01 00:00:00.00
  Oprichtingsdatetime1969-12-01T00:00:00+0100
  Telefoonnummer06-12770756
  Fax
  Emailsecretaris@hscn.nl
  Websitehttps://www.hscn.nl
  StraatnaamTweevoren
  Huisnummer5
  Nummertoevoeging
  Postcode5672SB
  PlaatsNUENEN
  Banknummer
  Tennamevan
  Tennamevanplaats
  NaamsecretarisG. de Jong
  Kvknummer40235264
  Logo
  Kleinlogo
  Route